Actie in de taxi. Beweeglijke kinderen zitten nooit stil

Heb jij thuis een kind dat regelmatig thuiskomt met kapotte knieën, op de step rondscheurt en altijd boven in de boom zit? Kortom, nooit, maar dan ook nooit, stilzit? Dan heb je met een actief, energiek kind te maken.

Energieke, actieve kinderen worden weleens geassocieerd met druk en vermoeiend. De uitdaging is om jouw energiebommetje voldoende afwisseling te geven en te helpen zijn energie gedoseerd kwijt te raken. Geef ze dus veel de kans om buitenactiviteiten te ondernemen, onder andere met behulp van fysiek georiënteerd speelgoed. Dit wissel je af met momenten van rust, ritme en regelmaat thuis. Ja, dat doe je niet alleen voor baby’s maar ook voor je opgroeiende kind! Enkele tips:

Blijf rustig en observeer

Geef ze de ruimte om hun energie kwijt te raken. Lukt het niet om te gaan uitwaaien buitenshuis, dan zijn er tal van activiteiten die je ook in je achtertuin kunt doen. Na het spelen geef je ze de rust binnen, met een lekkere snack en goed gesprek.

Voldoende beweging

Je kind moet nu eenmaal veel van zijn energie kwijt. Kinderen die regelmatig sporten en bewegen worden rustiger en kunnen zich weer beter concentreren op taken die stilzitten vereisen. Dit geldt voor alle kinderen, maar energieke kinderen in het bijzonder. Een terugkerende sport of speelgoed dat je altijd kunt doen, zoals steppen op een stuntscooter of rolschaatsen zijn perfecte producten voor jouw kind.

Veel slapen

Kinderen hechten heel veel waarde aan slaap. Niet bewust misschien, maar onbewust hebben ze het nodig. Zo’n tien uur per dag voor kinderen rond de zeven jaar en ouder. Bouw daarom vlak voor slaaptijd momenten van rust in. Zonder beeldscherm. Het is heel ontspannend om samen nog even een boek te lezen, naar relaxte muziek te luisteren of een spelletje te spelen zonder win-element.

Denk aan gezond eten

Een gezond en regelmatig eetpatroon doen wonderen voor alle kinderen, vermijd (te) veel suiker bij jouw energiebom.

Voor alle actieve, energieke kinderen is er van alles te vinden om buiten te ondernemen:

Soy Luna is een leuke Disney-serie die het verhaal vertelt van Luna Reinoso, een jong meisje met een enorme passie voor rolschaatsen. Wil jouw dochter niets liever dan op Luna lijken en is ze minstens zo cool? Ze kan haar skills nu oefenen op deze knallende rolschaatsen (verkrijgbaar in maat 30 – 37). Voor als het een keertje misgaat is er een stoere bijpassende helm.

Producten in dit artikel

Ook als er geen vriendjes zijn om mee te voetballen, kan je kind met dit handige doel toch oefenen op penalty’s en harde trappen. Elk voetballertje droomt er tenslotte van de allerbeste te worden. En hebben z’n vriendjes wel tijd om mee te doen, dan haal je het zeil eruit en is het een echt goal. Met dit cadeau scoor je zeker bij je kind!

Aan de kant; daar komt je kind aan gescheurd op z’n scooter. Nou ja, step. Het is nog nooit zo snel op school geweest! En ’s middags lekker samen met z’n vriendjes coole trucjes en stunts oefenen. No worries! De step is van stevig materiaal gemaakt en kan wel een stootje hebben. Natuurlijk ook geschikt voor stoere meisjes.

Wedden dat je zelf vroeger ook zo’n setje had? Samen met een vriendje of vriendinnetje door de buurt struinen en ondertussen met elkaar praten. Spannend! Hoe leuk als je boef straks ook al pratend op verkenningstocht kan gaan. Of als je kind jou kan bereiken terwijl het op pad is. ‘Mam, mag ik zo wat lekkers? Over.’

Jonge avonturiers en paardengekken gaan natuurlijk niet zelf lopen; zij springen op hun paard op zoek naar avontuur. Is het eens slecht weer, geen probleem. Dit paard draaft ook met alle plezier door je huis.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema