Aan tafel! Tips voor binnenspelen als het weer even tegenzit

Yes! Februari is de maand van vakantie, carnaval en weekenden binnenspelen in alle warmte. Dat betekent extra veel tijd voor de leukste bouwprojecten of de coolste legpuzzels. Op die manier wordt binnen blijven een groot feest! Met de koekjes op tafel en het speelgoed in de aanslag is zo’n weekje vrij bij voorbaat al geslaagd.

Om het creatieve vermogen van de kinderen te stimuleren is de voorjaarsvakantie het ideale moment om tijd samen door te brengen. Om het extra leuk te maken kun je je kind laten kiezen welke activiteiten ze graag willen doen. Die schrijf je op een lijst, waar ze elke dag van de vakantie er eentje uit kunnen kiezen. Versier ‘m met stiften, glitters en stickers en hang ‘m aan de koelkast. Plezier gegarandeerd!

Wij tippen leuke activiteiten die je met elkaar aan de eettafel kunt doen:

Met de koekjes op tafel en het speelgoed in de aanslag is zo’n weekje vrij bij voorbaat al geslaagd.

Puzzelplezier

Als je even de tijd hebt en een stuk tafel beschikbaar, dan is het superleuk om je samen boven een moeilijke puzzel te buigen, waar je wel even zoet mee bent. Net even een slag moeilijker dan de leeftijdscategorie van je kind maakt het uitdagend en zo kun je samen op zoek naar dat ene stukje dat nog mist. Als je met een peuter of kleuter puzzelt houd je het lekker simpel.

Bouwmarathon

Neem je je al tijden voor om samen iets groots te gaan bouwen? Nu is het moment. Bouwpakketten die je zelf in elkaar moet zetten en uiteindelijk een gebouw of voertuig worden zijn extra leuk omdat je er vervolgens mee kunt spelen. Van het mooie en simpele Kapla waar je hele bruggen van maakt tot het ingewikkeldere Meccano waar je zelfs programmeerbare robots mee bouwt. Garant voor uren speelplezier.

Gladstrijken

Komen de kinderen bij jou regelmatig thuis van school of kinderopvang met leuke knutselwerkjes van strijkkralen? Jongere kinderen blijken de strijkkralen heel erg leuk te vinden. Dat komt waarschijnlijk omdat ze voor hun ogen een mooie bloem, onderzetter, poes of auto zien ontstaan. Strijken maar en klaar. Tegenwoordig heb je ook kralen kits waarbij strijken niet meer nodig is.

Crea Bea

Als je dan toch op de creatie toer bent. Het is ook tof als je met kleine onderdelen echte voorwerpen kunt maken. Niet gek dus dat kleintjes dol zijn op zelfmaakartikelen als funmais, bunchems, prikblokken en mandala tekenen. Kwestie van uitproberen en kijken wat bij jouw knutselaar past.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema