9 activiteiten om samen met je baby (9-12 maanden) te ondernemen

Spelen met een baby is super, maar misschien vraag je je soms af wát je samen kunt ondernemen. Natuurlijk is je kleine snel vermaakt met wat blokken, een bal of knuffeltje, maar hoe kun jij hier aan deelnemen?

Op het eerste gezicht heb je met een baby nog niet zoveel interactie, maar dat kán dus wel. Met onderstaande spelletjes werk je aan de motoriek van je baby én heb je samen veel plezier.

1. Een blokkentoren bouwen

Jij bouwt hem op, hij breekt hem af. Binnen no-time leert je kind zelf te bouwen met blokken. Blokken zijn perfect voor de motoriek van je kind en zijn vermogen om cognitieve vaardigheden op te doen. Ga lekker samen op de grond zitten en laat je baby zien hoe je de blokken één voor één stapelt. Naarmate je kind ouder wordt, moedig je hem aan om zélf de toren te bouwen. Maar bovenal: heb lol!

2. Parcours door huis

Maak met objecten (stoelen, kleden, een grote doos) een parcours door de woonkamer waar je baby doorheen moet navigeren. Je maakt het extra leuk door kussens neer te leggen waar je baby overheen kan klimmen.

3. Uitpakken

Doe verschillende soorten speelgoed in een schoenendoos. Laat je baby de doos openen en ontdek samen alle dingen die in de doos zitten.

4. Boekje lezen

Hoewel je kind nog geen flauw benul heeft van wat lezen is, is het wel leuk om al samen boekjes te ontdekken. Lees een boek voor, wijs naar de plaatjes, druk op de knopjes en babbel samen over het boek.

5. Verstoppertje, maar dan anders

Pak een stuk babyspeelgoed dat geluid maakt en verstop het onder een kleed of achter iets. Vraag vervolgens je kind om het te gaan zoeken.

Nijntje verstoppertje spelen

€14,99

6. Samen dansen en zingen

En nee, dit hoeft echt niet op K3. Maak het voor jezelf leuk en zet lekker je eigen favoriete muziek aan.

7. Kopieer elkaar

Baby’s leren door het gedrag van de mensen in hun omgeving te imiteren. Hoe leuk is het dan ook om hier een spelletje van te maken? Kopieer wat je baby doet en probeer je baby zover te krijgen dat hij jou kopieert. Open je mond, maak gekke geluiden, zit aan je oor, zwaai, knik, iedere simpele beweging is tóp. Wat dacht je van zogenaamd telefoneren?

8. Deze vuist op deze vuist

Dit spelletje is zó oud, maar blijft leuk. Leg je vuist (of platte hand) op de tafel, leg de hand van je baby erop, dan jouw hand, en de andere hand van je baby. Trek je onderste hand weg en leg hem bovenop. Herhaal dit totdat het giechelen is gestopt!

9. Aan de wandel

Je kleine vindt het vast fantastisch om stapjes te zetten. Neem je kind aan de hand of nog beter: koop een leuke loopwagen. Laat je baby zien hoe mobiel hij kan zijn!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema