8 originele ideeën voor de allertofste speurtocht naar de paaseieren

Ei, ei, ei, we zijn zo blij! Het is bijna Pasen en je huis vult zich langzaam met chocolade-eieren, paashazen en pasteltinten. En ja, paaseieren zoeken hoort natuurlijk ook bij Pasen. Nu kun je simpelweg wat eieren in de tuin verstoppen. Of je pakt het ietsje anders aan…

Want het kan nog zoveel leuker! Hieronder de tofste ideetjes voor een ochtend plezier.

1. Knutsel samen verschillende eieren in elkaar

Denk bijvoorbeeld aan gekookte eieren versieren, chocolade-eitjes en surprise-eieren.

2. Maak zelf surprise-eieren

Stop kleine cadeautjes in plastic eieren en verstop ze. Denk aan kleinigheidjes als een sieraadje.

3. Nummer de eieren…

En sla een paar kleine cadeautjes in. Ieder kind krijgt de prijs die bij zijn nummertje (dat op het ei staat) hoort. Een soort van rad van fortuin dus, want je kind weet niet welk nummertje bij welk cadeau hoort.

4. Wedstrijdje

Ook leuk! Zet een kookwekker en laat de kinderen in die tijd de paaseieren zoeken. Wie aan het einde de meeste eitjes heeft gevonden, krijgt een prijsje. Dat kan een spelletje zijn, of zoiets simpels als bepalen wat jullie die avond eten.

5. De hoofdprijs

Of verstop een heel speciaal gouden ei (of zilver met aluminiumfolie), naast de andere eitjes. Degene die dat speciale ei vindt, wint een prijsje.

6. Inkleuren

Voor de creatieve papa’s en mama’s: teken zelf figuurtjes op de eieren. Nadat alle eieren gevonden zijn, kleuren jullie ze in.

7. Schatkaart

Ook cool: koop een aantal plastic eieren en stop in ieder ei een deel van een schatkaart. De kinderen moeten wel alle eitjes verzamelen voordat de kaart compleet is. De schatkaart leidt uiteindelijk naar een cadeautje.

8. Tattoo-ei

Wist je dat je ook heel simpel eieren kunt versieren met plak-tattoo’s? Het werkt hetzelfde als bij jezelf. Knip de tattoo op de juiste maat, leg hem op het ei en maat de tattoo nat. Even wachten en tadaa…

Handig voor het versieren van de paaseieren:

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema