6x de leukste balsporten! Wedden dat jullie dít gaan doen zodra het mooi weer is?

Balsporten: we love them. Ze zijn goed voor de ontwikkeling van je kind, superleuk om te doen en de perfecte activiteit voor als het lekker weer is. En dat zijn niet de enige voordelen…

Zit je kind op een sport, dan leert hij al snel samen te werken (ja, ook bij individuele sporten moet je kind vaak samenwerken/-trainen), hij sluit vriendschap, boost zijn zelfvertrouwen, moet flexibel zijn, op zijn beurt wachten, leren delen, hij moet discipline tonen, reageren op verschillende situaties en volwassenen en leidinggevenden leren respecteren.

Zeker bij een balsport leer je je hand-oogcoordinatie trainen en hoe oefenen zijn vruchten af kan werpen. Een perfect excuus om samen thuis een balletje te trappen of te slaan, toch? Jij en je kind zijn lekker actief bezig én versterken ook nog eens even jullie band. Tover jij deze spullen ook weer tevoorschijn nu het weer lekker weer wordt?

Iedere vereniging kent wel een apart team voor de allerkleinsten. Van wedstrijden is nog geen sprake, hooguit een partijtje binnen de eigen vereniging. Bij voetbal geldt dat kinderen vanaf een jaar of zes, zeven ook competitie tegen andere clubs gaan spelen.

Zin om zelf met je kind te oefenen? Hieronder de beste balsporten voor de leukste avond- en weekendbesteding:

Swingbal

Oefenen met tennissen kan heel makkelijk met swingbal. De zachte tennisbal zit vast met een lang touw aan een stang. Met de lichtgewicht rackets leert je kind eenvoudig tennissen zonder dat de bal bij de buren ligt.

Tafeltennis

Span het net op een tafel en laat de competitie maar beginnen!

Overgooien

Simpel, maar leuk!

Voetbal

Natuurlijk met een bal van je favoriete club!

Producten in dit artikel

Djubi Slingball

Dit balspel bestaat uit twee rackets en twee ballen. Trek strak, laat los en… lanceer! Je kunt het balletje wel 25 meter wegschieten, zodat iemand moet rennen om hem te vangen.

Volleybal

Ook zo’n klassieker die leuk blijft: volleyballen! Dit net is ideaal, want je kunt het ook gebruiken voor tennis, beachtennis en voetvolley.

EXIT Multi-Sport Court net

€90,99

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema