6x bouwspeelgoed om de wereld van je bouwfanaat op zijn kop te zetten

Wist je dat er voor jonge architecten of techneuten ook bouwspeelgoed bestaat dat nét een stapje verder gaat dan gewone bouwblokjes? Deze producten mogen niet ontbreken op het verlanglijstje van echte bouwfanaten!

Kinderen zijn gek op bouwen. Telkens een nieuw bouwwerk maken is toch ontzettend gaaf! Wil jij jouw bouwfanaat deze feestdagen verrassen met een nieuwe bouwervaring? Er zijn een hoop producten en merken die het bouwen een hele nieuwe dimensie geven.

Dit bouwspeelgoed gaat een stapje verder dan gewoon bouwen:

Mayka Tape

De allernieuwste bouwspeelgoedsensatie is Mayka Tape. Hét ideale cadeau voor echte bouwsteentjes fans die met niets liever spelen. Met de zelfklevende tape van 2 meter lang, verkrijgbaar in verschillende kleuren, kun je namelijk overal en altijd aan de slag, Maak er een weg mee, bevestig de tape aan de zijkant van een kast of een tafelpoot en geef zo een geheel nieuwe dimensie aan het bouwen met blokjes. Je kan zelfs ondersteboven bouwen! En het allermooiste? De tape is na verwijderen gewoon opnieuw te gebruiken.

Laser Pegs

Dat kinderen gek zijn op bouwen én lichtjes hebben ze bij Laser Pegs ook goed begrepen. Met Laser Pegs kun je LED-verlichte vliegtuigen, snelle racewagens of griezelige insecten en ratelslangen bouwen. Tijdens het spelen wanen ze zich coureur Max Verstappen of dierenkenner Freek Vonk.

Clicformers

Heb je een kind dat barst van de fantasie en dat graag zijn eigen bouwwerken creëert? Dan zijn Clicformers een goed idee. Er zijn geen vaste bouwplannen, just click and play! Zo kan jouw bouwfan zich uitleven op zelfbedachte wezens, gebouwen of voertuigen. Perfect voor de ontwikkeling van je creativiteit!

De kleurrijke bouwsteentjes kunnen op eindeloos veel manieren gecombineerd worden door ze eenvoudig in elkaar te klikken. Dit oersterke bouwspeelgoed is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
Clicformers Play artikel

GoldieBlox

GoldieBlox heeft een hele mooie boodschap: Let’s get girls building! Dit creatieve bouwspeelgoed is gericht op het stimuleren van het zelfvertrouwen van meisjes op het gebied van bouwen. Maar de uitdagende opdrachten zullen zeker ook jongens aanspreken! Iedere set heeft een STEM-takeout. Alleen door de juiste bouwelementen toe te passen, zoals roterende assen, hefboomwerking of zwaartekracht, gaat de constructie werken. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Alle set zijn bovendien met elkaar te koppelen.

Producten in dit artikel

Knex Web Weaver

Heb je een bouwer in huis die graag de meest ingewikkelde bouwwerken namaakt? Dan vormt de K’nex Web Weaver achtbaan-bouwset een mooie uitdaging. De Webweaver-set bevat 430 onderdelen, waaronder staafjes, koppelstukken en een wagentje dat wordt aangedreven door lucht. Extra vet: als de achtbaan helemaal af is, geeft hij licht in het donker!

Twickto

Vergelijkbaar zijn de bouwstenen van Twickto, waarbij je Bricks (stenen) aan elkaar twist en klikt met de Twicks. Voor sommige contructies heb je ook een speciale sleutel nodig om te bouwen: de TwickTool. Je kind kan zelf verzinnen wat ‘ie bouwt, maar hij kan ook complete uitgedachte werelden in elkaar klikken. Kies dan voor de dozen met bouwtekeningen: van een haven en boerderij tot een laboratorium.

Producten in dit artikel

LEGO Boost

Programmeurs in de dop kunnen zich uitleven met de creatieve gereedschapskist van LEGO Boost. Hiermee bouw je, met behulp van een eenvoudige programeer app en stenen, de pratende robot Vernie, Frankie de kat, het perfecte robothuisdier of een unieke zelfbedachte creatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema