6 x praktische knutselwerkjes die je wilt koesteren

Knutselwerkjes van je eigen kinderen zijn te gek om te krijgen. Al het harde werk dat erin zit. Nog leuker wordt het als je ze ook echt kunt gebruiken. Maar opa en oma of je beste vriend of vriendinnetje maak je ook blij met een eigen gemaakt cadeautje dat er mag zijn.

Of het nu gaat om iets kleins, als een zelfgemaakt armbandje of een mok met een lieve tekst of tekening erop; zelfgemaakte cadeautjes zijn gewoon speciaal. Het is makkelijker te bewaren dan de zoveelste mooie tekening op de koelkast. Als kinderen een cadeautje voor iemand anders maken zijn ze genoodzaakt na te denken wat diegene mooi zal vinden, en als het cadeautje voor papa of mama is, is het voor kinderen motiverend om te zien dat het cadeau ook echt gebruikt wordt.

Deze cadeautjes zijn leuk om te maken, te geven en ook echt te gebruiken.

strijkkralen

Onderzetter

Vergeet standaard onderzetters voor onder de glazen, die maak je namelijk heel makkelijk zelf. Met gekleurde strijkkralen maak je de leukste patronen, die je helemaal zelf kunt bedenken. Gebruik ze alleen voor theeglazen, want als je er een hete pan op zet smelten de kraaltjes.

Ringbandmap

Ringbandmappen lenen zich perfect voor het volgende knutselwerkje. Ze hebben een gladde structuur die erom vraagt met zoveel mogelijk stickers, verfjes, glitters en pennen versierd te worden. Wedden dat die administratie op die manier een stuk minder saai wordt, en de werkkamer heel wat vrolijker?

sieradendoos meisje

Sieradendoosje

Het ideale cadeautje voor een klein of groot meisje is een eigengemaakte sieradendoos. Kies een onversierd ‘kaal’ opbergdoosje en versier hem met steentjes, glitters of leuke knipsels. Je kunt helemaal losgaan en je eigen smaak bepalen met glitters, verf en stickers. Maak er een voor oma, mama, je beste vriendinnetje of je buurmeisje.

Mok

Dat jouw papa de allerliefste op de hele wereld is kun je zeggen, maar je kunt het ook op een zelfgemaakte mok zetten. Zo ziet het hele huis, of kantoor, dat hij jouw liefste vader is, en van niemand anders! Wedden dat zijn koffie nog nooit zo lekker heeft gesmaakt?

Waxinelichtjeshouder

Met een sfeervol lichtje maak je het overal gezellig. Niet alleen voor de feestdagen, maar juist ook het hele jaar door. Je maakt het met een lege jampot, raamverf en extra versieringen met vloeipapier, stickers en andere leuke frutsel.

t-shirt knutsel

Zelf ontworpen T-shirt

Een heerlijk t-shirt om in te slapen of ravotten. Met de duidelijke signatuur van jouw kleine Rembrandt. Verzamel textielverf, kwasten en creatieve vingers en handjes bij elkaar en binnen een mum van tijd hebben jullie een uniek kledingstuk gemaakt.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema