6 need-to-know tips om je baby te leren lopen

Natuurlijk doet de natuur zijn werk, maar er zijn wel trucjes die jij kunt doen om je kind te helpen leren lopen. We noemen:

1. Hup, op de buik

Lang voordat je kind überhaupt aan lopen toe is, kun je al wat oefeningen doen. Zorg ervoor dat je baby iedere dag een halfuurtje op zijn buik doorbrengt. Of dit nu achter elkaar is, of verdeeld over de dag. Het helpt je baby om zijn nek- en rugspieren te versterken. En die spieren heb je nodig voor balans.

2. Laat je baby naar spullen reiken

Zo tussen de zes en tien maanden leert je baby kruipen. Gebruik dit en plaats speelgoed nét buiten het grijpveld van je kind om hem zo aan te moedigen te bewegen.

3. Train de beenspiertjes

Je nieuwsgierige baby begint zichzelf op te trekken aan meubels, je been, wat dan ook. Zo tussen de zeven en twaalf maanden (maar hé, iedere baby is anders) leren ze te staan zonder support. Help je kind sterkere beenspieren te krijgen door hem te laten springen op je schoot terwijl je hem vasthoudt.

4. Walker

Wanneer je baby wat kracht en balans heeft, zal hij al snel door de woonkamer ‘cruisen’ van meubel naar meubel. Dit is hét perfecte moment om een babywalker in huis te halen. Op deze manier kan je kind leren zelfstandig (zonder hulp van papa of mama) te lopen. Je kunt zo’n walker ook al prima eerder in huis halen. Meestal zijn deze walkers voorzien van veel leuke activiteiten waar je kind ook al zittend mee kan spelen. Zodra hij zijn eerste stapjes gaat zetten kan hij het karretje voortduwen. Hieronder vind je een aantal exemplaren die stevig zijn, niet té snel rollen en ook nog eens heel leuk zijn om mee te spelen.

Producten in dit artikel

5. Come to mama (of papa)

En dan is het moment ineens daar: je baby heeft geen meubels of mama/papa meer nodig en loopt helemaal zelfstandig. Moedig je kind aan om tussen jezelf en een ander te lopen. De meeste baby’s beginnen met lopen tussen de negen en dertien maanden, je baby loopt pas echt een beetje stabiel tussen de veertien en zeventien maanden.

6. Vergelijk niet

Het klinkt logisch, maar het is soms moeilijk: je baby niet met een ander kind vergelijken. Ieder kind bereikt zijn mijlpalen op een ander moment. En dat gaat ook op voor wat betreft lopen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema