5 creatieve manieren om speelgoed voor binnen, mee naar buiten te nemen

Het weer wordt steeds mooier en dus trekken jullie erop uit met stepjes en skelters. Maar kinderen zijn nu eenmaal verzot op hun favoriete speelgoed waar ze normaal binnen mee spelen. En waarom zou je ook niet je kleurboeken, auto’s en speelgoeddieren mee naar buiten nemen. Creëer de juiste omstandigheden en manieren om dat speelgoed buiten tot zijn recht te laten komen.

Op deze manieren prikkel je de creativiteit en fantasie van je kind. En ondertussen pakken ze meteen een dosis vitamine D mee. Kind blij, jij blij. Vijf ideeën:

1. Knutselen aan de picknicktafel

De grote Hollandse Meesters wisten het ook al: de beste inspiratie haal je uit de natuur. Neem dus papier, potloden en verf mee naar buiten om een prachtig landschap te schilderen. De Hollandse luchten zorgen alleen al voor bergen inspiratie. Het enige wat je nog meer nodig hebt is een stevige ondergrond, zoals onderstaande picknicktafel.

2. Autootjes

Stevige autootjes kunnen best tegen een stootje. Maak samen een parcours door de tuin van takjes en steentjes. En is je kind klaar met spelen, dan maken jullie toch even een car wash in de keuken? Zo gaat het speelgoed langer mee.

3. Plastic dieren fotograferen

Laat je kind de wildernis van de achtertuin ontdekken met zijn plastic dino’s. Extra cool: maak foto’s van hoe de dieren in de tuin staan. Wedden dat oma niet kan zien of je kind nou een échte dinosaurus heeft gezien of niet.

4. Ballenbak waar je maar wilt!

Superleuk voor binnen, maar buiten is een ballenbak ook een feest. Koop wat losse ballenbakballen en doe ze in een leeg zwembadje of lege zandbak.

5. Hut in de tuin bouwen

Lakens zijn perfect om een hut mee te bouwen. Gooi een paar lakens over een speeltoestel en naast een schommel of klimrek is het ineens ook nog een tipi, kasteel of lekker relax-plekje in de schaduw om een boekje te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema