28 dingen om thuis met de kinderen te doen als het regent

De kinderen staan ongeduldig bij de deur te drammen. Jij kijkt twijfelachtig naar buiten. Het plenst als een gek en jij ziet het niet zitten dat de kinderen buiten gaan rond dollen in dit vieze weer (of eigenlijk zie je het vooral niet zitten om zelf naar buiten te gaan). Met deze 28 tips hou jij je kinderen binnen wel even zoet.

Gelukkig is het niet het einde van de wereld als het buiten regent. Soms is het zelfs gezellig als je binnen zit terwijl de druppels op de ramen tikken. Met deze 28 tips hoef jij je geen zorgen meer te maken als het regent, want op deze manier vermaken jij en de kinderen je ook prima binnenshuis.

1. Bordspellen zijn altijd goed

Er gaat niks boven een ouderwets middagje bordspellen spelen met de kinderen. Je kunt je hier werkelijk waar uren mee vermaken. Als we een tip mogen geven, kies dan…

2. Maak een fort

Haal alle dekens en kussens uit de kast, pak waslijnen erbij, ga helemaal los en bouw samen met de kinderen een gigantisch fort in de woonkamer. Wedden dat jij dit net zo leuk vindt als hen? Iets met jeugdsentiment…

3. Stel een grappig fotoboek samen

We hoeven de vraag niet te stellen, we weten dat jij allerlei grappige (lees: gênante) foto’s hebt van de kinderen én van jezelf. Ga er eens lekker voor zitten, kijk de foto’s samen door en laat je kinderen de grappigste uitkiezen. En als je het wil: ophangen in de kinderkamer.

4. Selfie-time!

Of je gebruikt de dag om gewoon nóg meer mega-coole selfies te maken met je kinderen.

5. Hou een beauty-middag

Als je kind dol is op tutten en geregeld jouw make-up overhoop haalt, dan is dít wel een leuke bezigheid. Houd samen een beauty-middagje.

6. Train die voorlees-skills

Als je zin hebt in iets dat minder fysieke inspanning vereist: kruip lekker op de bank met een kopje thee en wat lekkers voor de kids. Pak een leesboek erbij en train die voorlees-skills. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze boeken.

7. Verkleedpartij!

Kinderen zijn er dol op. Wil jouw kind liever een prinsesje of een politieagent zijn?

8. Sieraden maken

In combinatie met #5. Sieraden maken is eigenlijk altijd goed. Leuke afsluiting van een beauty-middagje.

9. Hier met die wc-rollen!

Lege wc-rollen weggooien? Nee joh, die verdienen een tweede leven. Lijm, vouwblaadjes, stiften en knutselen maar. De kinderen zijn uren zoet met het maken van leuke creaties.

10. Filmmarathon

Van films krijgen we nooit genoeg. In deze kinderfilm wordt de aarde overgenomen door buitenaardse wezens! Ho-oh! Kijk even hier voor de allernieuwste, leuke films.

11. Binnen picknick

Zeker als het regent is het heerlijk om binnen een picknick te houden.

12. LEGO-paradijs!

Hoe vaak jij de kinderen wel niet zoet hebt gehouden met LEGO. Laat jij je eigen hersens ook kraken bij het maken van het vliegtuig? Of liever een dierenprinsessenkasteel?

13. Talen leren

Zijn je kinderen al wat ouder en erg leergierig? Dit spel is een leuke manier om Engels te leren aan de kinderen.

Ravensburger Tiptoi de Engelse detective

€25,99

14. Samen koken

Jong geleerd, oud gedaan. Soms doen kinderen maar wat graag de ‘grote mensen’ dingen. Als je geen zin hebt om te koken, kun je ook samen koekjes bakken.

15. High tea

Als je dan toch koekjes gaat bakken, kun je net zo goed meteen een high tea houden. Misschien kun je de thee inschenken in deze schattige Frozen kopjes?

16. Karaoke

Zingen samen met de kinderen. Gegarandeerd succes! (hopelijk kunnen de buren tegen je valse noten) Handig:

17. Waskrijtjes-spektakel

Pak een wit shirt en laat je kinderen daarop lekker kliederen met waskrijt.

18. Balspellen

Als je het aandurft binnenshuis… Als je bang bent dat de hele boel kapot gaat of de kinderen elkaar bezeren, laat ze dan eens met pingpongbatjes en een ballon ‘badminton’ spelen.

Tafeltennisbatje

€5,99

19. Maak een doolhof

Zet een doolhof uit met dekens en kussens en laat de kleine bengels vervolgens de weg terugvinden!

20. Snelweg in huis!

Laat de kinderen hun eigen wegen aanleggen in huis! Benodigdheden: draad en speelgoedautootjes. Met behulp van de rode draad kunnen de kinderen zelf wegen maken op de grond (is weer eens wat anders). Zorg wel dat jij zelf óf mee doet of gesetteld bent op de bank en komende uren niet meer hoeft op te staan.

21. Schilderen

Lekker creatief bezig zijn is nooit verkeerd.

22. Kussengevecht

Prepare yourself! Jij versus de kids.

23. Party fun

Maak een disco! Als het dan toch grauw en grijs buiten is, kun je er net zo goed binnen een feestje van maken. Gordijnen dicht, discolicht aan!

Discolamp - zilver - 20 cm

€5,-

24. Verstoppertje

Deze hoeven we niet uit te leggen toch?

25. Schatzoeken

Op zoek naar cadeautjes, dat zien de kinderen sowieso wel zitten.

26. Maak een mega-puzzel!

Gegarandeerd succes. Hier zijn jij en de kinderen uren mee zoet.

27. Sop, sop!

Doe eens voor de grap een stuk zeep in de magnetron. Sowieso dat je kind(eren) de rest van de dag bezig zijn met erachter komen hoe dít heeft kunnen gebeuren.

28. Opruimen?

Tot slot kun je deze regenachtige dag natuurlijk ook als excuus gebruiken om je kinderen hun kamer op te laten ruimen. Is dat ook mooi afgehandeld!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema