10x te gekke dierenparken om te bezoeken!

De vakantie is het perfecte moment voor een dagje uit! En wat is er leuker dan een dagje naar een dierenpark gaan?

Vooral als het weer nog wat wil wisselen in temperatuur is een dierenpark een perfect idee voor een dagje met het gezin: er is veel te zien, je hoeft niet voor iedere attractie in de rij te staan en niemand hoeft in zijn eentje op de tassen te blijven letten.

Safaripark Beekse Bergen
Waar: Beekse Bergen, Noord-Brabant

In Safaripark de Beekse Bergen kom jij oog in oog te staan met meer dan 150 bijzondere diersoorten! En in 2018 viert het park zijn 50ste verjaardag. Om dat te vieren wordt er dit jaar een hoop leuks georganiseerd!

Dierenpark Amersfoort
Waar: Amersfoort, Utrecht

Elk weekend worden in Dierenpark Amersfoort te gekke activiteiten georganiseerd. Zo kun je meekijken met dierverzorgers of bij de Koele Knuffels kennismaken met spinnen en insecten. Durf jij een vogelspin over je hand te laten lopen?

Avi Fauna
Waar: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland

In Avi Fauna draait het allemaal om vogels! Wandel langs de Rode flamingo’s en steltkluten in het Cubaanse brakwatermoeras of ontdek exotische vogels in de Tropenhal.

Sea Life Scheveningen
Waar: Den Haag, Zuid-Holland

Ontdek de onderwaterwereld in Sea Life. Het park telt 45 aquaria waar je meer dan 4000 dieren in het echt kunt zien. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan vissen, maar ook otters en schildpadden!
Extra leuk: na het bezoekje kun je natuurlijk nog even lekker uitwaaien op het Scheveningse strand!

Almere jungle
Waar: Almere, Flevoland

Reis door de jungle van verschillende werelddelen in Almere Jungle. In ieder werelddeel ontdek je anderen dieren en planten. Een groot deel van de dieren die je in dit park tegenkomt zijn opvangdieren die een huis hebben gekregen bij Almere Jungle.

Taman Indonesia

Waar: Kallenkote, Overijssel
Ontdek Indonesië in Taman Indonesia. Dit dierenpark staat helemaal in het teken van het Aziatische land. Naast bijzondere dieren, kun je hier ook genieten van een lekker eten & drinken of een Mentawai paalwoning bezoeken.

Aquazoo Friesland

Waar: Leeuwarden, Friesland
Aquazoo is hét familiepark van Friesland. Iedere dag worden vinden hier spetterende presentaties plaats, zoals het Piranha Vreetfestijn, de Zeehondensafari en het Zeeleeuwen Spetter Spektakel.

Berkenhof Tropical Zoo

Waar: Kwadendamme, Zeeland
Berkenhof Tropical Zoo is een mini jungle in het Zeeuwse Kwadendamme. Ooit begonnen als vlindertuin, is het uitgegroeid tot een dierenpark met meer dan 50 tropische diersoorten.

Kasteelpark Born
Waar: Born, Limburg

Dit dierenpark is gelegen in de tuinen van voormalig Kasteel Born. Het park is perfect om een gezellige wandeling te maken met het hele gezin! Wandel langs stekelvarkens, schildpadden en apen op weg naar de speeltuin, of maak kennis met tropische insecten, reptielen en planten in het Kriebelhuis.

Zeeaquarium Bergen
Waar: Bergen aan Zee, Noord-Holland

Duik in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee! Het aquarium is verdeeld in verschillende thema’s. Zo ontdek je de piranha’s en reptielen van de Amazonejungle, ontdek je de vissen van de Middelandse Zee en kun je roggen aaien bij het Roggenrif.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema